22.11.2013

Kysymyspostaus 1/3

Aattelin ensin jakaa tän kolmeen osaan, ettei tule liian paljon tekstiä kerralla c:

Hei ja tosiaan multa kysyttiin pariinkin otteeseen "turvaruuista", niin teen niistä ihan oman postauksensa. Eli sinä joka niitä kysyit, älä hätäänny vaikkei vastausta näy, se on kyllä tulossa ^^!


Onko sulle tullut fyysisiä vaivoja laihtumisen myötä?Mitä?

Usein pyrin keksimään jonkun muun syyn fyysisille vaivoilleni, mutta nämä asiat ovat ainakin iskeneet vasta laihduttamisen myötä:
-Menkat on jäänyt pois
-Hiuksia lähtee ihan kamalasti, muistan kun aina ennen kampaajakin päivitteli, miten mulla voi olla niin paksut hiukset, nyt ne on harvat ja kuivat :(
-Kynnet lohkeilee, enkä vaan onnistu kasvattamaan pitkiä kynsiä. niissä on myös valkoisia jälkiä.
-Iho on kuiva, vaikka kuinka rasvaisi (tosin kylmällä säälläkin on varmasti osuutta!)
-Huimaus ja kaatuilu. Nykyään itseaisassa vähemmän kun aluksi. Kun paastosin lähes viikon oli vaan väsynyt olo, muttei kamalasti pyörryttänyt. Onkohan mun kroppa jotenkin tottunut tähän :/?


Miks pelkäät niin paljon et sut tunnistetaan?
Olisihan se nyt aika kamalaa, jos mun kaikki tutut tietäis, mitä mun päässä liikkuu :D. Saati sitten vanhemmat. Pelkään että mun "toimintaa rajotettaisiin" ja että muhun suhtauduttaisiin eri lailla. En myöskään halua aiheuttaa pettymystä vahemmille tai ystäville käytöksestäni.



Ovatko vanhempasi puhunut sulle et tarvit apua?
Äiti välillä kommentoi jotain "vitun nolo narsistianorektikko" tai huutaa isoon ääneen kuinka nolo teini olen, kun en vaan voi olla normaali. Ei se koskaan oo sanonu, että mä tarvisin apua, lähinnä vaan huutanut ja sanonut et oon niin hullu, et mut pitäisi lukita osastolle.



Mikä on ihannepainosi?
38kg ^^! 



Päivärutiinit?
-Herään
-> Torkutan puoli tuntia
-> toiset puoli tuntia yritän päästä sängystä ylös
(-välillä laitan kellon herättämään viiden aikaan, että ehdin käydä kunnon lenkin)

-Yritän äkkiä meikata ja laittaa hiukset vaikka ponnarille/suoristaa, että ehtisin kouluun (koska usein nousen niin, että koulu alkaa puolen tunnin päästä)
-Koomaan koulussa sen 8h (välillä vähän lyhyempään)
-Neljän aikaan ajelen kotiin

(-saatan kuoria porkkanan)
-Teen pari tuntia läksyjä

-Syön jotain
-Luen kokeisiin
-Katon salkkarit ja syön iltapalaa

-Meen suihkuun/ katon rillit huurussa ja simpsonit
-luen lisää

-kello 12.00 - 3.00 meen viimestään suihkuun ja sitten nukkumaan.

Tossa olis ehkä perustylsä päivä. Vaihtoehtoisesti saatan nukkua koko päivän, tai datata sängyn nurkassa tai lähteä juoksemaan. Viikonloppuna nään aika usein kavereita, vähintäänkin Ameliaa (:



Herkutteletko koskaan?
Mä tykkään aika paljon siitä twister mehujäästä jossa on 70kcal. Kauhee ristiriita vaan päänsisällä, että onko semmosella ihan ok korvata joku muu päivän ruoka :/.
            Tähän on pakko kertoa mun ja Amelian tosi fiksusta jutusta kesällä. Ei oltu syöty oikeen kunnolla mitään pariin päivään ja käytiin nerokkaina ostamassa kaupasta maitojäätelöpaketti. Meiän oli tarkotus mennä kauppaan vaan himoitsemaan herkkuja, mutta sitten jostain hetken mielijohteesta otettiin sellanen ja lähettiin hirveetä vauhtia läheiseen 
puistoon syömään sitä. Jäätelö ei oo kyllä koskaan maistunut niin hyvältä! Tää on varmasti ainoa kerta moneen vuoteen kun oon syönyt jotain tollasta, eikä tullut edes pahaa morkkista. Se oli jotenkin hirveen kivaa nauraa, et "näin me super hyvät laihduttajat toimimme", ja ottaa kaupan hepposella punasella muovilusikalla suuhun lisää jäätelöä. Kenenkään muun kaverin kanssa, en ikinä voisi tehdä mitään tälläistä. (Päätettiin kyllä että toi sai jäädä ensimmäiseksi ja viimeiseksi kerraksi, kun vedetään molemmat puol litraa jätskii= joku reilu 350kcal).




Onko ihosi huonontunut laihtumisen myötä?
Kuivunut vissiin jonkin verran, mut ei muuten (:



Näätkö itsesi peilistä lihavana?
Vaikea kysymys, en tiedä näänkö itseni sellasena mitä olen vai jopa vääristyneenä. Kuitenkin se minkä peilistä nään on aika lihava olento.



Mitä aattelisit jos kuulisit että kaverillas on anoreksia?
Varmaan vähän riippuu kenellä. Olisin varmasti tosi surulline ja järkyttynyt. En oikein tiedä olisiko fiksumpaa yrittää olla tukena, vai nimen omaan yrittää pitää etäisyyttä, etten anna ainakaan "huonoa esimerkkiä".  Jos hän haluaisi tulisin miellään tueksi esimerkiksi terkalle hakemaan apua.



Ajatteletko itsesi anoretikoksi?
En oikeastaan :D



Oletko oksentanut viimeaikoina tahallisesti?
Tässä viimeaikoina oksensin juuri ensimmäisen kerran elämässäni tahallisesti (:
Se nyt ei tosin ollut kovin taidokasta. Oksensin pelkkien vatsalihasten avulla osan tonnikalapurkista pihalle.



Onko opettajat koulussa puhunut laihtumisestasi?
Ei kai :o? Kerran meinasin pyörtyä liikkatunnille, niin liikunnanopettaja tuli tenttaamaan mun syömisistä.



tiedostatko sen ettei sun pitäis laihduttaa?
En



haluatko silti laihtua?
Juu (:



mistä tää kaikki alko?
Siihen on varmaan aika monta syytä. Ihan ensimmäisen kerran yritin laihduttaa jo neljännellä/ viidennellä luokalla, joten sieltä sitten varmaan ihan alunperin. Skippailin kouluruoan epäsäännöllisesti, tein välillä jotain tosi lyhyitä jumppia. En mä ollut kovin tietoinen mun fyysisestä ulkonäöstä tai kropasta, mutta paino ahdisti. Itseasiassa muistan stressanneeni painoani jo joskus kolmannella - neljännellä. Vertailtiin kavereiden kanssa paljon painettiin, ja 10-11 vuotiaana taisi painoni kai  mennä 40kg puolelle, kun se oli ennen alkanut kolmosella. Huijasin painavani 38kg vaikka oikeasti painoin 2kg enemmän ja koin siitä suurta omatunnon tuskaa. Silloinki 38kg kuulosti paremmalta (:



haluisitko kuitenki kertoo minkä paikkakuntien lähellä asut? :D
En mielellään, sori :D, olen tälläinen vainoharhanen hihhuli



montako kaloria syöt päivässä ja paljonko liikut (yleensä) ?
Tavote on alle 500kcal (:, en kuitenkaan edes väitä, että se pysyisi siinä täysin poikkeuksetta. Välillä mulla on liikuntaputki, niin likun tunteja päivittäin ja lenkkeilen lähes 20km lenkkejä, mutta välillä taas masentaa niin paljon, että viimeisin asia mitä haluan tehdä, on lähteä lenkille :/



mistä saat motivaatiota tähän kaikkeen? :)
Oma kroppa on suurin motivaation lähde, se on niin kaukana siitä, mitä sen pitäisi olla. Sitten tietenkin tämä blogi, thinspokuvat ja sosiaalinen tuki (:





Mitä syöt jouluisin kun silloin yleensä kokoonnutaan perheen kanssa pöydän ääreen ja tarjolla on paljon rasvaista ruokaa ja sinun odotetaan syövän. Miten selviät siitä joulupäivällisestä/illallisesta? Mitä syöt silloin?
Tavotehan on jouluna elää mahdollisimman vähällä kaloristressillä. Ei se tietenkään ihan onnistu, mutta se on tavoite (:. Aijon syödä ainakin lanttulaatikkoa, koska se on mun lempijouluruoka! Ehkä palan kalkkunaa. Aijon syödä sen verran mikä tuntuu sillä hetkellä oikealta. Joulu on mun vuoden kohokohta (kesäloman alun lisäksi ;D)



Onks sul ikin ollut romanttista suhdetta elämäs? Ja onks sun luonnolline sexdrive nykyään kenties häiriintyny tän sairaalloisen aliravitsemuksen takia?
Minkälainen suhde lasketaan romanttiseksi suhteeksi :o? No siis mulla on ollut pari poikaystävää ja jotain "säätöä" (ompas tyhmä sana) välillä. Nyt on kyllä pakko myöntää, että ihan järyttävän pajon vähemmän, kun lauhtuminen tuntuu seurustelua tärkeämmältä. Se vähä aika mitä olen ihmisten kanssa, vietän oikeastaan mielummin kavereiden kanssa.
            Seurustelussa tällä hetkellä ahdistaa myös se, etten ikinä pysty olemaan kenenkään kanssa tässä kropassa.
Ja mikä on sexdrive? Olen vissiin vähän tyhmä :D.


Mitä toiveita ja unelmia sulla on?
Olla laiha, olla onnellinen, menestyä, ettei mun ystävät hylkää mua, saada välitystä ja rakkautta, sekä rakastaa. Päästä ihanaan ammattiin, saada rakastava mies ja adoptoida jossain vaiheessa lapsi (:
         Elää kaikin puolin kiva elämä.


Minkälaista kuvittelet sun elämän olevan 10 vuoden päästä? 
Oon varmaankin töissä jossain (toivottavasti) kivassa paikassa. Oon myös varmaan vakaampi ja kasvanut aikuiseksi. Uskon, että osaan suhtautua ruokaan ja kroppaani luontevasti, sekä hyväksyn sen.  Mulla vois olla kiva asunto jossa asun yksin tai jonkun kanssa. Ja toivon syvästi, että olen silloin hoikka. Joten viesti 10 vuoden päähän itselleni: "Laita se fazerin levy kiltisti takaisin sinne hyllyyn" :,)




P.s. Yritän tulla viikonlopun aikana kirjoittaa toisen osan c:

24 kommenttia:

  1. Vaikutat ihanalta,toivon sulle kaikkea hyvää :3 Ja mun äiti on välillä ihan samanlainen,kauheeta kuulla et sullekkin sanotaan jotain tollasta -.- Tsemppiä!! ja pidä kiinni sun unelmista,koska ne kantaa kun kaikki muu menee pieleen

    VastaaPoista
  2. Pakko sanoa ihan samaa kuin ano, vaikutat kivalta ihmiseltä :) Kauheeta kun sun äiti puhuu sulle noin! Oot ihanan positiivinen, tsemppiä ;3

    VastaaPoista
  3. Osa sun kirjotuksista/ajatuksista on samanlaisia kun mulla! :D Tai en tiiä onks anoreksia tai syömishäiriöt yleensäkään hyvä asia. Mut samankaltasia fiiliksiä. Jään seuraan!

    http://muutaelamasi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, kiva kuulla etten ole yksin, mutta kurja kuulla että muillakin on ongelmia :/!

      Poista
  4. Pakko kysyä, että tuoko laihuus sinulle onnellisuuden? Aiempia kirjoituksia lukiessani tuli kyllä hyvin selvästi esille, että sinulla on paha syömishäiriö ja ikäväkyllä sitä sairastavat eivät itse sitä huomaa, koska se on mielenterveydellinen ongelma. Sinuna menisin hoitoon ja alkaa pikku hiljaa järjen kanssa miettimään, että mitkä oikeasti ovat sinulle tärkeitä arvoja! Olla kuoleman laiha vai terve? ( Onko ihminen terve jos hiukset lähtee päästä ja naisille luonnollinen asia, kuukautisten pois jääminen) Ja mitä unelmoihisi tulee niin onko laihuus yhtä tärkeä asia kuin rakkaus, välittäminen, menestys ja rakastaminen, perhe?! Ja jos sinä et vaikuttaisi sairaalta, miksi nuin moni ihminen tulee sanomaa sinulle, että mene hyvissä ajoin hoitoon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikäväkyllä myös perheen käytös heijastuu lapsen mielenterveyteen. Jos äiti huutaa nuin nii mitä voi odottaa?

      Poista
    2. Fiksuja kommennetteja, mutta en osaa/halua/pysty tekemään muutosta :/

      Poista
  5. Pietätkö sä lihavia ja normaaleja ihmisiä rumina, älöttävinä, kauheina ym? sekä tuntemattomia ja sellaisia jotka tunnet

    VastaaPoista
  6. Oon lukenu sum blogia alusta asti ja rakastan tätä!<3 oot ihanan ilonen onnistuja :) sun blogi tuo mulle aina hyvää mieltä ja thinspoo ja käyn monta kertaa päivässä katsastamassa jos oisit postannu<3

    VastaaPoista
  7. Tää sun blogi on iha täykkäri<3! Minkä ikänen sä muuten oot?

    VastaaPoista
  8. Sä vaikutat tosi suloselta ja sympaattiselta tytöltä! Mä toivon sydämestäni sulle pelkkää hyvää, toivottavasti kaikki sun asiat järjestyy. <3 Hyvää Joulun odotusta :)

    VastaaPoista
  9. Lukisin mielelläni postauksiasi useammin

    VastaaPoista
  10. sexdrive = sukupuolivietti

    VastaaPoista
  11. Pakko kysyä että kuinka vanha äitisi on, ja onkohan hänellä kenties päihde- tai mielenterveysongelmia? Eikö isäsi huomaa tilaasi, vai tekevätkö he molemmat vanhempasi vain niin paljon töitä, ettei aikaa jää lapsille? Hyvä tuloisia tuntuu olevan vanhempasi, sillä nuoreksi ihmisseksi sinulla kirjoitustesi perusteella on melko paljon käytössäsi. Ruokaostoksesikin teet ilmeisesti osittain itse, erittäin, kurjaa. Ikävä kyllä pakko sanoa että äitisi käytöksen perusteella, hän ei tule sinua hoitoon ohjaamaan, vaikka näkeekin tilanteesi. Vastuullinen, tasapainoinen aikuinen puuttuisi asiaan välittömästi. En ymmärrä miten olet saattanut salata tilanteesi jo noinkin pitkään. Saattaisi äitisikin tarvita hoitoa jos käytös on noin ala-arvoista, julmaa ja lapsellista nuorta teiniä kohtaan. Tilanteesi kuulostaa tällä hetkellä hyvin huolestuttavalta ja toivon todella että joku ohjaa sinut hoitoon ja otat avun vastaan. Lisäksi minun on hyvin vaikea kuvitella ettetkö noin pienillä ravintomäärillä painaisi jo sen 38 kg tai jopa alle. Toivottavasti tilanteesi paranee pian. Sitten vielä tämä Amelie, onko hän todellinen henkilö vai oletko antanut anorexiallesi persoonallisuuden ja nimennyt hänet Amelieksi? Sopisi taudin kuvaan.... kukaan oikea ihminen ei meinaan kannustaisi toista oksentamaan.....

    -Tiuhti

    VastaaPoista

<3