24.7.2013

Hei kylvetäänkö surussa? Ota saippua mukaan

Hui kun pelottaa tää loman loppuminen. Mutta hoen ittelleni että "vielä jotain 3 viikkoa, se on melkein kuukaus".  Hätäännyn, jos joku valittaa loman loppumista. En oikeestaan oo ees ihan varma onko niitä viikkoja kaks vai kolme, kun en uskalla katsoa kalenteria!


Aina kun lähen kaupungille kavereiden kanssa, tulee vastaan ongelma: "Hei mennään syömään". Siinä sitten käy läpi aamuisen suunnitelman, minkä on hionut. "Eikun söin kotona, mut hirvee jano otan (light)limsaa", "Mun mahaan sattuu ihan kauheesti, mennään vaa istuu... en kyl tiiä pystynks syömää, oon ehkä tulos kipeeks". Aina löytyy jokin syy. Mutta se on eri asia, kuinka paljon ihmetystä se herättää ihmisissä.

Odottelen kaveria ulos sovituskopista

Nyt ois tarkotus huomennakin käydä kaverin kanssa illasta leffassa. Onneks se on tottunut siihen, että mulla on mukana yleensä vaan limsaa ja läkerolleja aski tai kaks. Silti joka kerta tulee kysymyksiä ja katseita, ihan kun se testais syönkö mä vai en? Olin saman kaverin kanssa pari päivää sitten ja yritin todistaa sille, että syön. Ei ihan onnistunut, niinkun kuvittelin. Kalori ahdistus iski, ja istuin vähän aikaa vessassa rauhoittumassa kun ahdisti. Yritin sitten vähän feikata syöväni, etten olisi nii epäilyttävä. Toivottvasti meni läpi!

Makoilua sängyssä


Rajattoman sosiaallinen, en yksinkertaisesti pysty olemaan. Oikeastaan mun entinen supersosiaallinen luonne on pahasti häviämässä. Tahtoisin liian usein vain olla kotona, käydä lenkillä ja datailla. Kavereitten kohtaaminen ei tunnu enää niin usein parhaalta vaihtoehdolta. Jos kaverit merkitsevät ruokaa, päätös on aika selvä. Toisten ihmisten kanssa syöminen kuuluu niihin asioihin, jotka pelottaa ihan liikaa.
    

 No oon mä kuitenkin yksinäni yritäny keksiä sellaisia ruokia, joiden syömisestä ei tule itselle niin paha olla. Kurkku on hyvä vaihtoehto! 100g on 10kcal. Yksi kokonainen kurkku painaa n.400g (on tietenkin tosi eri kokoisia). Joten aika paljon sitä saisi perjaatteessa syödä. Oon pari kertaa nyt pilkkonu n.5cm siivuja lautaselle. Ennen kurkun syömistä ei kannata syödä muuta, koska siinä on niin hentoinen maku.

Kurkkua

Mansikat on ikävä kyllä paljon kalorisempia, mutta pakko se myöntää,
että ne vaan on niin hyviä...

Omenakin on ihan kiva vaihtoehto, vaikka yhdessä omenassa tosiaan on niitä kaloreita turhan paljon. Parempi se silti on omenaa syödä, kun vaikka leipää, jäätelöä, jogurtteja tai muuta sellaista.
Omenan paloja ja turhaa datailua



Tästä postauksesta on nyt pahaa vauhtia tulossa melko pinnallinen "HYI RUOKAA" postaus. Mikäpä sen tylsempää. Hehkutan "jee kurkkua ja laitti spraittia". Mutta ei se ole oikeasti niin kivaa ja helppoa. Voin suoraa sanoa, miettiväni joka päivä "jos vielä vähän jotain...". Yleensä jätän ottamatta, mutta kyllä mä joskus syön tosiaan sen toisen 38kcal leipä palan, jopa kolmannen. Sitten masistelen sängyssä, kun maha on taas hiilareista turvoksissa. Yleensä väsyttää niin paljon, että nukun koko päivän. Seuraavana päivänän taas vedän 15km lenkin ja taas vaan makaan pari päivää. Itken illalla peiton alla kun kukaan ei rakasta ja kuinka tuntuu niin tyhjältä. En löydä tarkoitusta tästä kaikesta. Yritän elää, mutta se ei onnistu.
     Vaikutan siis kaikin puolin pinnalliselta teiniltä, jonka maailma pyörii laihdutuksen ympärillä. Ei mikään ihailtava saavutus.

Normaali teini ajattelee aamulla: "Mitäköhän sitä tekis tänään? Pääsisköhän Pirkko-Petteri mun kanssa kylälle. Se vois pyytää Mikon mukaa, se on niin söpö... Voitais mennä yhessä heseen"
Minä ajattelen aamulla: "En mä halua nousta ylös... pakko lähtee lenkille. Miks mun jalat on näin lihavat? Voi ei äiti tekee ruokaa, nyt on pakko lähtee sinne lenkille"

Tuntuu jopa vähän kurjalta surra omia surujaan, kun monella maailmassa on niin paljon huonommin asiat. Sitten kun ajattelen sitä, alkaa itkettää entistä enemmän, kun mietin esimerkiksi kärsiviä lapsia, joita satutetaan kotona. Aina en edes tiedä miksi tuntuu pahalta. Kuitenkin se on päivittäinen tunnetila, oikeastaan ei sitä enää aina edes huomaa. Tahtoisin voida auttaa maailman köyhyyttä, lopettaa väkivallan ja kaiken pahan. Tämä maailma on yksinkertaisesti liian paha meille ihmisille. Kuitenkin nostan omat ongelmani usein pinnalle elämässäni. Oikeastaan käsittelen ongelmani laihdutuksella, joka tuo lisää ongelmia. En silti halua lopettaa!



En halua päättää tätä tekstiä näin surullisesti, joten kerron loppuun vielä sellaisen ongelman, joista kärsiminen tuntuu oikeastaan kivalta. On aivan ihanaa välillä huomata, että elämässä on tälläisia merkityksettömiä pieniä ongelmia. "Se tunne kun istut märälle skopan satulalle ja mustiin housuihisi jää märkä pläntti takapuoleen".
Tälläisiä ongelmia minä haluan! En niitä mitä minulla on.

<3









24 kommenttia:

  1. hyvää kesää... koita jaksaa :))

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä! <3 Itsekin tulee kyllä välillä mietittyä sitä, kuinka mukavaa ois herätä "normaalina teininä" eikä edes välittää siitä, mitä tungen suuhuni.

    VastaaPoista
  3. Löysin sun blogin eilen ja selasin sen alusta loppuu! Paljon tsemppiä sulle :)

    destroys-me.blogspot.fi

    VastaaPoista
  4. Oot tärkee, pärjäile siellä suomessa<3:(

    VastaaPoista
  5. Luin koko blogis läpi, jään kyllä oottaa seuraavaa postausta. Tsemppii <3

    E

    VastaaPoista
  6. Voi ei, mä rupeen itkemään kun luen tätä sun blogia. En lukenut kaikkia postauksia, mutta hae apua tuohon jos et ole sitä vielä tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liikutuin syvästi, että tekstini aiheutti sinussa tunteita :c

      Poista
  7. minkäkaiset liikuntatottumukset sul on? käytkö salilla? haluisin samanlaisen litteen vatsan, mut ite vaan jumppaan ja kävelen päivittäin 7km. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika huonosti liikun, pyrin parikymmentä kilsaa ainakin viikossa lenkkeilemään ja joka päivä jumppaan jonkun verran. Lisäksi välillä poljen stepperillä ja cross trainerilla.

      Poista
  8. löysin tämän blogin vasta ja luin tämän ihan alusta asti ja tää on huippu!oot huipputyttö,niin pieni ja hento :3 täällä ruudun toisella puolellakin kamppaillaan ruokaa vastaan ja ihannoidaan laihaa vartaloa . tsemiä tytskä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että, olipa pistävä kommentti! Kiitos ja tsempit sinnekin :3!

      Poista
  9. Paljonko syöt päivässä? 1500kcal vissiin jos laihdutat? Olet kyllä hirveän laiha eli suosittelen syömään enemmän. Mistä saat proteiinit ja rasvat jos syöt vain jotain kasviksia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 0-500 pyrin mutta välillä menee kuuteensataan :/. Syön välillä kanaa tai keittoja joten niistä tulee kai proteiinia. Ja rasvoja... En oikeastaan yhtään mistään, mutta kammoan rasvaa :c

      Poista
  10. Suosittelen syömään enemmän. Ihan oikeasti. Ihan ok jos haluat olla laiha, mutta sun ei tarvis laihduttaa yhtään enempää. Noilla ruokamäärillä keho polttaa lihasta enemmän kuin läskiä. (sydänkin on muuten lihas...)

    Hyvät rasvat ei lihota. Rasva on tärkeää hormonitoiminnalle yms. Ihminen tarvitsee gramman rasvaa per painokilo päivässä.

    Tuolla menolla teet itsestäsi ns. laihaläskin. Lihakset ovat tosi huonossa kunnossa mutta ylimääräistä läskiä on silti.

    Jos haluat että sinulla on vain vähän läskiä, näyttämättä oksettavalta luurangolta, kannattaa alkaa treenaamaan lihaksia ja syömään proteiinipainotteisesti. Ja en todellakaan tarkoita mitään kehonrakentajan lihaksia...

    Ruoka ei lihota, ihminen tarvitsee ruokaa elääkseen. En yritä määräillä sua vaan auttaa sua olemaan kuihduttamatta itteäs kuoliaaksi. Jos syöt puhdasta ruokaa, eikä mitään mäkkärisafkaa, pizzoja tai sokeriherkkuja, et liho (ainkaan jos liikut noin paljon), vaan pysyt terveenä. Noin vähästä syömisestä ei ole kuin haittaa.

    T.Asiaa tunteva kaveri joka on huolissaan susta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi asiallisesta viestistä!

      Mun on kuitenkin pakko tuottaa pettymys, etten aijo treenata lihaksia, kun en niistä oikein itselläni pidä, enkä syldä enempää. Arvostan tosi paljon, että kirjoitit tuon viestin, mutta en ikävä kyllä pysty/halua/kykene noudattamaan sitä :(

      Poista
    2. Ihan miten vaan mutta tuota menoa kuihdutat kaikki lihakset siihen pisteeseen, että sydänkin on jo vaarassa, ja sulla voi silti olla ylimääräistä rasvaa ja haluat vain jatkaa tuota siihen asti että lopulta kuolet

      Poista

<3