30.7.2013

Rasva lihottaisi mut pulleroksi, palleroksi

Pöö<3!

Perjantaina pidin vesipaaston ja tuli niin kiva fiilis, että pakko saada pitää täl viikol viel ainaki kerran, mielellään useempi. Mut nyt kun on syöny taas, tuntuu että turpoo heti isoksi palloksi. Kierin vaan eteenpäin.

Mun ympäristön suttaukset on hieman huolimattomat


Mä aloin taas miettiä tätä mun huonoa asennetta liikuntaan. Haluan nyt myöntää tässä julkisesti, että inhoan liikuntaa. Käyn ehkä pari kertaa viikossa 5-15km lenkillä ja voi ihan hyvin olla viikonkin tauko. Nyt toteutettiin kaverin kanssa sellainen "puuskis jumppa". Nyt alan kyllä liikkua enemmän ja laitan läskit heilumaan.

Kyllä nää määrät tästä kasvaa, ensin kun saa päivittäisestä
rytmistä kiinni (:!

Tässä pieni kuva pamaus:





p.s.  Amelia tuli sieltä eilen (:

Leffassa

Demin lueskelua

No läkeroleja vissiin...


Mua pyydettiin kirjottamaan kielletyistä ruoista ja syömisrituaaleista. No tässä tulee.

Kielletyt ruoat:
No ainakin ehdottomasti KAIKKI NÄKYVÄ RASVA! Voin syödä vähän leipää, mutten voisi kuvitellakkaan laittavani sen päälle margariinia. Miksi turhaan käyttää jotain päällisiä, jotka peittää leivän maun? Ja samalla tuplata kalorit. Ihan turhaa. 2 kurkun siivua riittää hyvin ja lopputulos on alle 40kcal. Eikä mitään yli sataa.
     Juusto on myös yksi. Ehdottomasti en voisi laittaa juustoa minkään päälle, se on turha kaloripommi. Ei sitä varmaan enempää tarvitse selittää.
     Banaani! Kuulostaa ehkä vähän oudolta, mutta banaani on älyttömän kalorinen ja turha hedelmä. Ehdottomatsi syön mielummin omenan. Banaanin maku on tietenkin hyvä ja pehmeä, mutta se vastaa perjaatteessa kahta "normaalia" hedelmää.
    Juomat. Kaikki maidot, piimät, sokerimehut, sokerilimut, kaakaot... Ehdoton ei! Sallittuja ovat tee ja light limsat/mehut.
     Punainen liha, ei ikinä, eikä missään nimessä. Kai mä tavallaan sitten olen semivegetaristi. Ei tulisi mieleenkään, mitään nakkeja mussuttaa.
     
+ kaikki tuotteet joiden kaloreita en tiedä. (Ja tietenkin perus karkit, sipsit jne)

Näitä on oikeasti aika paljon, mutta noi tuli ekana mieleen.

Syömisrituaaleja:
En tiedä onko se rituaali, mutten tahdo syödä muiden nähden, se on ihan kamalaa. Perhe ehkä menee, pakkotilanteessa.
     Kaikki syödään teelusikalla. Oikeasti jos sön vaikka puuroa tai kuppikeittoa (taino mitä vain), en käytä kuin kaikken pienintä teelusikkaa. En tiedä mikä idea, kuitenkin samat kalorit. Jotenkin vaan paljon mukavampi syödä yksin sängyn nurkassa teelusikalla.
     Syödä voi vasta, kun huone on siisti. Jos otan omenan, pitää huone ensin siivota ja luoda hyvä ympäristö syömiselle.
     Kaikesta pitää ottaa kuori pois, vaikkei siinä edes olisi kuorta. Se päällimmäinen kerros kuitenkin, koska siihen on voinut tarttua esim. jääkaapissa olessa rasvaa yms. Jos olisi vaikka valmiiksi kuorittuja omenan paloja jääkaapissa, olisi ne silti "kuorittava".
     Jos teen pikapuuron, se on pakko tehdä itse. En voisi syödä äidin tekemää, koska vaikka se tehdään yksinkertaisesti niin, että hiutaleet sekoitetaan veteen, jonkun muun tekemään voi tarttua jostain kaloreita tai ihmiset voivat tahallaan laittaa siihen jotain, että lihoaisin.
     Aamupala on ehdottomasti kielletty. Jos söisin päivän aikana, vaikka "vaan" omenan, ei sitä voi syödä aamulla. Toisaalta yritän vähentää asioiden syömistä illalla ja en tykkää syödä päivällä...


Näitä on varmaan tiedostamattomina aika paljon, koska välillä saan äidiltä outoja kommentteja "Miksi sä noin teet", vaikka pidän toimintaani ihan normaalina :D



Tänään olin Amelian kanssa ja huomenna menen yhdelle toiselle kaverille. Tosi sosiaalinen olo, jopa hieman ahdistavan sosiaalinen... No kuitenkin kun koulu alkaa varmaan eristäydyn välillä kuukaudeksi vapaa-ajan puolesta, joten ehkä ihan hyvä vain.

Amelia sai tänään jonkun ihan ihme kohtauksen ja alkoi lähtellä aivan outoja viestejä, joista ei saanut mitään selvää. Hän puhui myös kuvitteellisista hahmoista ja luuli välillä olevansa ihan muualla kun oli. Hän oli kuitenkin onneksi kotona ja vanhemmat myös. Itkin ensin kun luulin Amelian olleen jossain puskassa psykoosissa. Yritin soittaa yli 10 kertaa, mutta aina hän löi luurin. Sanoi kuitenkin lähtevänsä tupakalle ja soittavansa toiselle kaverilleen. Tilanne oli tosi sekava, ja oli pelottavaa kun en tiennyt missä kunnossa toinen oli. Itkin sitten kamalasti ja yritin löytää hänen vanhempiensa puhelinnumeroa. Tilanne alkoi selvitä vähän ja Amelia meni nukkumaan, Oon edelleen tosi hämmentyny. Viestit alkoi olla jo ihan selkeitä äskön, eikä enään "thihhuuh olen kylvyssö" ja selityksiä hahmoista joita hän näki. Uskoin ja soitan sitten huomenna. Kuitenkin tytsy on turvassa vanhempien  luona. Pakko tässä vielä vähän hengitystä tasailla tilanteesta. Hirveä huoli edelleen.




Lopuksi minä:
     
Masutin... Näyttää jotenkin nyt katsottuna entistä
lihavammalta... Pakko tsempata!

Nauttikaa viimeisistä kesän päivistä, olkaa sosiaallisempia kun minä<3!






P.s. Huomenna taas elän pelkällä vedellä, eli vesipaasto luvassa!


52 kommenttia:

  1. Sun masu on just ihana!!<3 Ihan pieni. Ja kuule, mua huolestuttaa tosi kovasti kun sää syöt ihan tosi vähän.. Sun elimistö ei kestä tätä kauan. Koita pitää huoli itestäs, joohan?

    Ja vielä pakko sanoa, aivan ihana blogi!!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, must on oikeesti upea kuulla, että mun raapustukset kiinnostaa :3!

      Poista
  2. Mä en kans tajua miten joku voi syödä voita/margariinia leivän päällä :D Tota teelusikkajuttua vois koittaa! Haluun sun masun :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai se on, että vanhemmat on opettanut ja siihen tottuu, en yhtään tiedä :/

      Poista
    2. Siis tuohon rasvan käyttöön viitaten (:

      Poista
  3. ihana tuo sun masu :o :) kateelliseks muutun!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :,,D, älä suotta, mutta kiitos kai. Mun on vaikee kuvitella, että joku oikeasti ajattelee noin 3:

      Poista
  4. Tsemppaa vähän! Sun maha tosiaan pönöttää ikävästi. Hävettäisi liikkua tollasen seurassa, et osaa edes laihduttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuh, nyt kyllä pitää taas vähän skarpata ;)

      Poista
    2. Sinä anonyymi, haista vittu! Mitä edes teet täällä kun luulet ettei hän osaa laihduttaa? Jos itse osaisit ja laihduttaisit, varmastikin ajattelisit eritavalla..

      Poista
    3. En ole sama anonyymi, mutta eipä tuo kovin taitavalta laihduttamiselta vaikuta, kun syödään noin vähän ja joskus ei mitään. Naurettavaa

      Poista
    4. En mä olekkaan "taitava laihduttaja", en mä niin ole koskaan sanonutkaan. Ei se tapa ole mulle tärkeä, vaan päämäärä.

      Poista
  5. Ei se rasva mitä syöt, mene vyötärölle vaan solujen energiaksi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rasvassa on tuplasti enemmän kaloreita, kuin hiilareissaja proteiinissa. Siitä se kammo varmaan johtuu :/.

      Poista
    2. Totta, mutta eihän sitä leivän päällä paljoa mene? Kalorilaskurin mukaan sun ikänen, pitunen ja painonen ja paljon liikkuva voi syödä jotain 1500kcal päivässä ilman että painolle tapahtuu mitään. Jos halat laihtua puoli kiloa viikossa, syö noin 800-1000kcal päivässä. Jos syöt jotain 100kcal tai et mitään päivässä, aineenvaihdunta on niin tukossa että painosi ei vain putoa.
      Ilman hiilihydraatteja et jaksa mitään, ilman proteiineja lihakset ja luut surkastuu.

      Poista
    3. *Kirjoitusvirhe. Luut ei surkastu vaan ne on todennäköisesti yhtä hauraita kuin kananmunan kuori.

      Poista
    4. Mä syön 0-600, usein jotain tuosta välistä (:

      Poista
    5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    6. 600 on ihan ok, syömällä sen vähemmän teet vain hallaa itsellesi.

      Poista
    7. 600 on aika paljon, mut oon pitäny sitä ihan hyvänä rajana (:

      Poista
  6. Oot ihanan laiha, oisimpa mäkin !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hämmentää kamalasti tämmöiset kommentit, mutten osaa sanoa muutakin kiitos :o!

      Poista
  7. Anteeks mun sähläilyt ja et oon kauhee ihminen ): Ja oot niin täydellinen<3

    VastaaPoista
  8. Ihana toi sun maha :)♥ Oispa mullakin samanlainen!

    VastaaPoista
  9. Sun maha♥ oon kateellinen!

    destroys-me.blogspot.com

    VastaaPoista
  10. Jos aiot elämässä pitkälle pötkiä. Tässä pari vinkkiä...
    1. SYÖ TERVEELLISESTI, syömällä terveellisesti laihuttaa ja kehittää paaaaljon enemmän lihaksia kuin ei syö mitään
    2. LIIKU TARPEEKSI se ei auta että rääkkäät itseään jollain xhypyillä yms. Tottakai ne on hyödyllisiä. Mutta ota huomioon että jos käyt kuntosalilla, juoksemassa, hiihtämässä, ne kehittää paljon enemmän lihaksia!!

    Toivon että ymmärtäisit että SÄ ET OLE YHTÄÄN LIHAVA, ET YHTÄÄN!!! oot just nyt tommonen täydellinen, paitsi luut loistaa ja lihakset puuttuvat.. mutta mää sanon vielä, sun ei tarvi laihuttaaa!! Ala vaikka treenaa lihaksia nii se on jo tosi hyvä juttu!

    Ps. Sun pitää oikeesti syödä! Kuihut kohta jos et syö. Tottakai syö mieluummin terveellistä niin saat upean sixpackin ja muita lihaksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun henkilökohtaseen kauneusihanteeseen ei kuulu lihakset 3:

      Poista
    2. Mikä sua vaivaa? Luuletko että ihminen ei tarvitse lihaksia? Jos syöt vähän ja pelkkiä hedelmiä ja kevytlimsoja, keho ottaa energian ihaksista eikä läskistä kun proteiinia ei tule mistään.

      Tuolla menolla että syöt noin naurettavan vähän, käy sunnilleen näin: Sitten kun painat 38kg, sulla on vieläkin ylimääräistä. sitten päätät että paastoat 33kiloon, et ole vieläkään tyytyväinen, sitten päätät että 28 kilossa varmasti ei ole enää läskiä ja kuolet sydämen pettäessä.

      Sä olet täys anorektikko vaikket itse sellaisena itseäsi pidäkkään. Luulet että ruoka vain lihottaa, liikut kamalasti ja pelkäät kaloreita.

      Kun luin tuon: "En voisi syödä äidin tekemää, koska vaikka se tehdään yksinkertaisesti niin, että hiutaleet sekoitetaan veteen, jonkun muun tekemään voi tarttua jostain kaloreita tai ihmiset voivat tahallaan laittaa siihen jotain, että lihoaisin."

      tulin siihen tulokseen että olet pahasti sairas, kannattaa hankkia apua ennenkuin tapat itsesi.

      Poista
  11. Et ole ollenkaan lihava,päinvastoin...
    Mistä saat tarpeelliset vitamiinit ym, kun syöt noin vähän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No syönhän mä välillä jotain hedelmiä, ja saaattia aika usein (:

      Poista
  12. Tätä lukiessani tajusin miten oot ihan anoreksian sätkynukke. Mä lyön mun pääni vetoa, että kun saavutat (jos et kuole ennen) sen 38 se ei riitä. Vittu mä tiiän, koska mun tavoite oli laihduttaa 8 kiloa= laihduin 22 kiloa ja jouduin sairaalaan, nyt taistelen syömishäiriötä vastaan. Ja voin luvata että noin sä et tasan laihdu, jos vedät jotain parinsadan kalorin settejä; oot säästöliekillä, ja laihtuu vähän tai ei ollenkaan. Tälläkö tavalla aiot viettää sun loppuelämän? Voin sanoa et aika paska loppuelämä tulee olemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Butters (ja tietysti moni muu kommentoinut) puhuu aivan täyttä asiaa. Sun täytyy muuttaa sun tapas ennen ku on liian myöhästä. Korostan vielä ettet ole todellakaan lihava, päinvastoin sulla on erittäin hyvännäköinen vatsa.

      Poista
    2. Jos kommenteista vois tykätä, tykkäisin Buttersin kommentista. Hae apua ennen kuin on liian myöhäistä!

      Poista
    3. Emmä ole "tarpeeksi sairas", ja kuitenkin lopetan tavoitteessa (:

      Poista
  13. Vastaukset
    1. Lukiossa olen, en uskalla sanoo ihan tarkkaan, etten anna liian tarkkoja tietoja :,)

      Poista
  14. Ihme skitsoomista tommoset kaikki et "syö syö syö".. Eiköhän jokainen itse tiedä minkä verran syö ja kutakuinkin että elolla pysyy :) Itse olen juuri aloittamassa laihdutusta ja motivaatio tuntuu olevan todella hukassa. Aina illalla mietin että "huomenna en syö kuin tietyn kalorimäärän" mutta sitten lipsun...Miten mä saisin voimaa laihduttamiseen?... Mun pitäis kuitenkin saaha yli puolet mun painosta pois koska oon oikeesti lihava!! Sun blogi on tosi kiva ja oon kateellinen kun sulla on noin hyvä kontrolli syömisees ja liikkumisees :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla voima lähtee inhosta itseä kohtaan ja siitä hyvästä tunteesta mitä laihduttaminen tuo (:. Mutta tosi hyvä tsemppilähde voisi olla terveys, jos on pahasti ylipainoinen ja se kun ajattelee kuinka hyvältä tuntuu olla sitten tyytyväinen itseensä c:

      Poista
    2. Kiva et vastasit ja joo sen kyllä huomaa heti kun saa vähänkin pois painostaan et miten parempi olo tulee heti :) Koetan saaha homman etenemään :)

      Poista
  15. Mä oon sairastanut syömishäiriön ja voin sanoa et sä laihdutat väärin. Toivon tosiaan et hankit sitä apua, koska tolla "en syö mut liikun" menetelmällä sun vatsa turvottaa ja on iso ties kui pitkää ku sinne ei mee muuta ku ilmaa. Syö ni jaksat treenata ja vatsastas tulee kauniin lauta ihan samalla tavalla. Tiiän miten mahotonta on kuunnella jotai anonyymiä ruikuttajaa mut älä tee tätä näin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet kyllä oikeassa siinä, että tää turvotusta on kurjaa :/

      Poista
  16. Ryhdyin uudeksi lukijaksi, kun tää sun blogi on niin motivoiva ja usko tai älä, mutta luin kaikki postauksesi läpi. Mullakin on ollut blogi jo pitempään, jos haluat käydä kurkkaamassa. En ole läheskään yhtä hyvä kirjoittamaan, mutta kuitenki..
    http://sehiljainentytto.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  17. Tosi kiva blogi sulla :) osaatko sanoo et onko toi shape up sovellus kännykässä luotettava? Olin lukevinani jostai et oot kokeillu. Ja sit toinen juttu on et miten sä lasket/arvioit sun syömiset grammoina? Punnihetko sä vai lasketko niitä kaloreita ees grammojen avulla vai miten? :) voimia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon mitannut omenoita ja porkkanoita punnitsemalla, ja nyt lähinnä yrutän ottaa aina saman kokoisia, jotka tiedän painavan x määrän (yläkanttiin arvioituna). Muuten syön lähinnä vain asioita, joiden tarkat kalorit ilmoitetaan tuotteen kyljessä (:

      Poista
    2. Okei :) Itelle aina hirmu vaikeeta arvioida esim jos on pakko syödä jotain keittoa niin laskeppa sitä sitten grammoina..

      Poista
    3. Jokaisella on varmaan joku tapa, joka sopii just itselle ^^!

      Poista

<3